Υπάρχουν κάποια φαγητά που είναι νόστιμα και πάντα μας αρέσουν να τα μαγειρέψουμε όταν δεν έχουμε αρκετά υλικά στην διάθεση μας. Ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά είναι το κλασσικό ντομάτες με τα αυγά αλλά πάντα όταν τα φτιάχνει η Γιαγιά είναι περισσότερο νόστιμα ..
Ανακαλύψαμε το μυστικό της Γιαγιάς για να κάνετε τις πιο τέλειές ντομάτες με τα αυγά.
Τα υλικα που θα χρειαστούμε είναι τα εξής
5 ώριμες ντομάτες
5 αυγά
σκόρδο τριμμένο (στον ψηλό τρίφτη )
λάδι
Πιπεριές πράσινες και κόκκινες
Αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Φυσικά το μυστικό της συνταγής βρίσκετε στο συστατικό που λέγετε ρίγανη καθώς και στον τρόπο παρασκευής της.
- Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι
- Κόβουμε τις πιππεριες σε μικρά κομματάκια και τις ρίχνουμε στο τηγάνι
- Προσθέτουμε το ψιλοτρημένο σκόρδο στο τηγάνι μας
- Αφαιρούμε την πέτσα απο της ντομάτες , τις περνάμε απο τον χοντρό τρίφτη και τις ρίχνουμε στο τηγάνι μας
- Οταν εξατμιστούν τα υγρά απο τις ντομάτες, ρίχνουμε τα αυγά μέσα αφου πρώτα τα έχουμε χτυπήσει σαν να τα κάνουμε ομελέτα και τα έχουμε αλατοπιπερώση όπως θέλουμε.
- Περιμένουμε 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αυγά και στην συνέχεια τα αφαιρούμε απο το τηγάνι.
- Σερβίρουμε με με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη και λίγο έξτρα φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω.