Σίγουρα πολλοί απο εσάς είστε λάτρεις των μπιφτεκιών, είτε σας αρέσουν να τα τρώτε σε ψωμάκι είτε σε φαγητό με πατάτες στον φούρνο κτλπ. Αυτό που δέν ξέρετε σίγουρα είναι αυτή η συνταγή που τα κάνει αφράτα και ζουμέρα και συνάμα πολύ γευστικά.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής
- 1 κιλό κιμάς κατα προτίμηση ανάμηκτος
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κόκκινα
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 2 κουταλάκι της σούπας γιαούρτι
- 1/2 κουταλάκι το γλυκου κύμινο
- 1 κουταλάκι το γλυκου ρίγανη
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι το γλυκου μπέικιν πάουντερ
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση των μπιφτεκιών
Ξεκινάμε και Τρίβουμε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ .
TIP – ( αφήνουμε μέσα όλο το ζουμί που θα βγεί γιατι βοηθάει πολύ στο να γίνουν αφράτα τα μπιφτέκια)
Στην συνέχεια τρίβουμε και την ντομάτα
Προσθέτουμε το γιαούρτι , τα αυγά , κύμινο , ρίγανη , αλάτι , πιπέρι και το μπέικιν μπάουντερ
Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά μας και βάζουμε μέσα τον κιμά
Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα.
TIP -( επίσης ένα μυστικό για αφρατα μπιφτέκια ή κεφτεδάκια!!)
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες
Παίρνουμε κιμά με τα χέρια μας και αφου τα κάνουμε πλατιά να το ποθετούμε στην λαδόκολα
Ψήνουμε 180 αέρα και από τις 2 πλευρές