Όταν προσπαθούμε να μαγειρέψουμε κρέας που είναι ακόμα υγρό, δεν θα ψηθεί σωστά γιατί η θερμότητα και η υγρασία θα δημιουργήσουν ατμό που δεν θα επιτρέψει στο κρέας να ψηθεί σωστά.
Αυτός ο κανόνας ισχύει για κάθε είδος μαγειρέματος, από ψησταριές και φούρνους μέχρι τηγάνι. Η ενέργεια που δαπανάται για το βράσιμο και την εξάτμιση του υγρού μειώνει τη θερμοκρασία ενώ καθιστά το ψητό άγευστο καθώς οι χυμοί, το νερό και το αίμα του βράζουν ουσιαστικά τα πρώτα λεπτά.
Το στεγνώνουμε λοιπόν υποχρεωτικά πριν το ψήσιμο με χαρτί κουζίνας, είτε το μαρινάρουμε είτε όχι.
Ο σεφ και τηλεοπτική προσωπικότητα Valentine Warner μας λέει ότι ο γκουρού του ψησίματος Myron Mixon στο βιβλίο του Everyday Grill, ο John Sheldon Reed στο Holy Smoke και η Asia in Franklin’s Grill Ο Len Franklin και πολλοί, πολλοί άλλοι γνώστες του κρέατος…