Το αμφισβητήσιμο ποτό έχει γίνει αίσθηση του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες, με τις φωτογραφίες του να κατακλύζουν το Instagram χάρη στην καφετέρια Round K της Νέας Υόρκης. Η προσθήκη αυγών στον καφέ ήταν μια παράδοση της Κορέας στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, εμπνευσμένη από το δημοφιλές ρόφημα που σέρβιραν στα καφενεία εκείνη την εποχή που περιείχε στιγμιαίο καφέ, μια πρέζα αλάτι, ωμό κρόκο αυγού, σησαμέλαιο, κουκουνάρι ή καρύδια. Το ποτό έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί την πείνα όσων το επιλέγουν, ενώ παράλληλα τους παρέχει ενέργεια.
Ωστόσο, στη μοντέρνα εκδοχή του, το ποτό σερβίρεται με ένα σφηνάκι εσπρέσο, ελαφρά βρασμένο κρόκο αβγού, αφρόγαλα και κακάο ως γαρνιτούρα, μάλλον για πρόκληση, γιατί ειλικρινά, δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε κάποιον να το παραγγείλει με δίψα. Θα ήταν βέβαια λάθος να κρίνουμε από τη στιγμή που δεν το έχουμε δοκιμάσει, καθώς πολλοί χρήστες του διαδικτύου υποστηρίζουν ότι ένας τέτοιος καφές είναι πιο κρεμώδης και πιο γλυκός.
Η όλη ιδέα μας αηδιάζει. Ίσως να είμαστε πρόθυμοι να πιούμε μια γουλιά αν κανείς δεν μας έλεγε ότι περιέχει αυγά. Ποιος ξέρει, μπορεί και να μας αρέσει!