Είμαστε σίγουροι ότι δεν έχετε ξαναδοκιμάσει καμία άλλη τέτοια συνταγή που να κάνει του λουκουμάδες τόσο αφράτους και νόστιμους και πόσο μάλλον τόσο γευστικούς αφού έχουμε προσθέσει μέσα ζαμπόν και τυρί.
Τα υλικά μας είναι τα εξής
- 200 γρ πατάτες ήδη βρασμένες και αλεσμένες
- 100 γρ αλεύρι
- 2 κγ μαγιά
- αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
Για τη γέμιση
- 3 φέτες ζαμπόν της αρεσκείας σας
- Τυρί προβολόνε
- Λάδι για μαγείρεμα
Τρόπος παρασκευής
- Βράζουμε τις πατάτες και όταν ψηθούν τις πολτοποιούμε σε πουρέ. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι, παρμεζάνα, μαγιά και αλεύρι και ζυμώνουμε.
- Όταν μαλακώσει η ζύμη και γίνει ελαστική, φτιάξτε μπαλάκια και γεμίστε τα με τυρί και ζαμπόν, σφραγίζοντας τις άκρες τους για να μην φύγει η γέμιση.
- Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και όταν πάρει θερμοκρασία τηγανίζουμε τις μπάλες πατάτας.
To «megalanea.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.